MyHavtorn logotype - fantastiska havtornsprodukter   MyHavtorn Kvist av havtorn
Tillbaka till förstasidan - Havtorn MyHavtorn Hudvård med Havtorn Fakta om havtorn Klicka här för att besöka vår webshop Frågor och svar om havtorn och MyHavtorn hudvård Om MyHavtorn Klicka här för att kontakta oss
Frågor & svar om att odla havtorn | Frågor och svar om MyHavtorn Hudvård
Frågor och svar om MyHavtorn ekologisk hudvård


Frågor och svar om MyHavtorn Hudvård

Vad är hudvård MyHavtorn style?
För oss ska hudvård vara en ren njutning, både för kropp och själ. En ren njutning som tar sin början i vår fantastiska natur. Hudvårdsprodukterna från MyHavtorn tar sin början strax efter inlandsisen låg som ett tjockt täcke över vårt avlånga land. Det var då de första havtornsplantorna slog rot här i Sverige. I produktserien MyHavtorn Ekologisk har vi letat efter det bästa från naturen. Den fantastiska havtornsoljan har vi blandat med en handplockad serie av andra naturliga oljor så som arganolja, avokadoolja och tistelolja. Vi även valt att exkludera både parabener, mineraloljor samt silikoner. Produkterna är speciellt anpassade för att skonsamt ta hand om din hud och är som sagt utvecklade tillsammans med ekologisk hudvårdsexpertis.

Varför ekologisk hudvård?
Huden är vårt största organ och när man kommer till insikt med att ca 60 % av allt det som appliceras på vår hud går direkt in i kroppens system förstår man vikten av rena produkter. För oss innebär rena produkter att de är fria från parabener, mineraloljor och silikoner, att vi försöker hålla innehållsförteckningen så kort som möjligt för att underlätta förståelsen för konsumenten och inte krångla till det. Vi använder ekologiska råvaror på alla ställen där det är möjligt. I vissa produkter som exempelvis cremer som innehåller vatten behövs konserveringsmedel för att produkten inte skall mögla och bli dålig, vi har där valt milda konserveringsmedel som är godkänt av kontrollorganet ECOCERT och försöker använda så lite som bara möjligt.

I vår ansiktsolja, ansiktsrengöring och ansiktsvatten finns inget konserveringsmedel alls. Ekologisk hudvård för oss innebär inte bara att några av råvarorna i produkten är ekologiska (exempelvis ekologisk havtornsolja) utan att hela produkten har en så ren och har en så naturlig prägel som bara möjligt.

Varför är havtornsoljan bra för min hud?
Havtornsolja innehåller höga mängder av karotenoider, innehåller dessutom flera olika vitaminer och antioxidanter samt de nyttiga Omega 3 & 6, 7 & 9. Havtornsoljan är även rik på Vitamin E, Vitamin K och pro-A-vitamin.

Var kommer er havtornsolja från?
Delar av vår havtornsolja kommer från vår havtornsodling i Bollebygd. Dock är odlingen fortfarande ung vilket innebär att skördarna är för små för att täcka hela vårt behov. Därför sammarbetar vi med ett antal olika havtornsproducenter. Mycket av den oljan kommer från vilda havtornsbuskar som växer fritt i naturen, men även från småskaliga odlingar. Bären är organiskt odlade utan bekämpningsmedel eller andra konstgjorda gödningsmedel.

Vad innebär er nöjdkundgaranti?
Vi är så säkra på att våra produkter är helt fantastiska. Ändå kan inte allt passa alla. Vi är bara intresserade av att ha nöjda kunder och ingenting annat, därför ger vi alla er som känner att produkterna inte passar pengarna tillbaka. Det ni behöver göra är att berätta vad ni inte gillar med dem och returnera dem till oss (dock får inte mer än hälften av produkten vara brukad).

Hur gör jag om jag vill bli återförsäljare?
Vi erbjuder bra koncept för både företag och privatpersoner som är intresserade av att sprida våra härliga hudvårdsprodukter. Kontakta oss så berättar vi mer!

I er webshop görs betalningarna via PayPal, vad innebär det?

Vi har valt att fokusera på det vi är bäst på, hudvård med havtorn. Därför går vår onlineförsäljning via betalföretaget PayPal, helt enkelt för att PayPal är bäst på säkra och trygga betallösningar. Du kan vara helt säker på att dina personuppgifter och kontouppgifter är i säkra händer. Har du ändå frågor kring detta eller önskar betala på annat sätt så kan du kontakta oss så kommer vi fram med en lösning tillsammans.