Hur kan havtornsolja förbättra din hud?

Hur kan havtornsolja förbättra din hud? Läs vad forskningen säger

Vi vill passa på att kunna dela med oss av några av de senaste forskningsrönen om fördelarna med havtornsolja för hudens hälsa. En nyligen publicerad studie i Journal of Cosmetic Dermatology (2019)* belyser de imponerande egenskaperna hos denna kraftfulla ingrediens. Här är de viktigaste slutsatserna och varför du bör inkludera havtornsolja i din hudvårdsrutin:

Förbättrad hudbarriärfunktion
Havtornsolja är rik på omega-3 och omega-6 fettsyror som spelar en avgörande roll för att förbättra hudens barriärfunktion. Dessa fettsyror hjälper huden att behålla fukt och skyddar mot yttre påfrestningar som sol och vind. Det gör oljan särskilt värdefull under sommarmånaderna när huden är mer utsatt.

Anti-inflammatoriska egenskaper
Studien visar att havtornsolja har betydande anti-inflammatoriska egenskaper som kan minska hudirritation och rodnad. Detta gör den idealisk för personer med känslig eller inflammerad hud, vilket bidrar till en lugnare och jämnare hudton.

Optimal återfuktning
En av de mest framträdande fördelarna med havtornsolja är dess förmåga att effektivt återfukta huden. Oljan skapar en skyddande barriär som förhindrar fuktförlust, vilket leder till en mjuk och smidig hud. Perfekt för att hålla huden återfuktad och strålande hela sommaren.

Antioxidantskydd
Havtornsolja är rik på antioxidanter som vitamin E och karotenoider, vilka skyddar huden mot skadliga fria radikaler. Detta bidrar till att förebygga åldrande och skador orsakade av miljöfaktorer som UV-strålning och föroreningar, vilket kan resultera i en friskare och starkare hud.

Främjar sårläkning
Tack vare sina återfuktande och anti-inflammatoriska egenskaper, främjar havtornsolja sårläkning och kan användas på skadad hud, inklusive brännskador och andra hudskador. Detta gör den till en mångsidig komponent i din hudvårdsrutin.


Journal of Cosmetic Dermatology (2019) "The impact of sea buckthorn oil fatty acids on human health"


Older Post