Ekologiska råvaror

Myhavtorn ekologisk hudvård - ekologiska råvaror

Vi använder ekologiska råvaror

Avokadoolja.

En mild olja som är rik på vitamin E, den hjälper huden
bibehålla sin naturliga smidighet.

Arganolja.
Arganoljan är en riktig superolja och en av naturens egna stora återfuktare. Den är rik på viktiga
antioxidanter och fettsyror. Är bra vid acne och eksem. Vår ansiktsolja, ansiktscreme och hårolja innehåller arganolja.

Blåbärsolja.
Blåbärsolja är en tunn olja som lätt absorberas av huden och verkar på djupet. Den tillför huden
näring genom sitt rika innehåll på vitamin E och steroler som även hjälper huden bekämpa fria radikaler. Blåbärsolja finns i vårt ögonserum och nattbalm.

Enbärsolja.
Enbärsoljan är känd för att ha rengörande och läkande egenskaper. Den är bra för oren hud och hjälper stimulera blodcirkulationen. Enbärsoljan finns i vår ansikts-
rengöring och kroppsolja.

Neroliolja.
Nerolioljan utvinns från pomeransblomman. Den har avslappnande funktion och stimulerar cellförnyelse och ökar hudens elasticitet., finns i vårt nattbalm och ögonserum.

Nyponrosfröolja.
Nyponrosfröolja har ett sällsynt högt innehåll av
retinolsyra, vitamin A. Det är en kraftfull olja som passar perfekt för känsliga hudområden där den har sammandragande egenskaper. Oljan absorberas snabbt av huden och finns därför i vårt ansiktsserum.

Sheasmör.
Sheasmör innehåller både vitamin A och E och har använts i århundraden för sina mjukgörande, anti-inflammatoriska och föryngrande egenskaper. Sheasmör finns i vår ansiktsrengöring, nattbalm, läppcerat och tvål.

Salviahydrolat.
Salviahydrolat kommer från destillering av salvia. Det har antiseptiska, renande och sammandragande egenskaper samt hjälper till att stimulera blodcirkulationen. Salviavatten finns i vårt ansiktsvatten.