Unna dig ekologisk hudvård

Unna dig ekologiska hudvård - Myhavtorn

Huden är vårt största organ som älskar näring. Var därför noggrann med vad du applicerar på huden och och respektera de funktioner den har.


Huden äter
Stora delar av vad vi smörjer på huden går in i vår kropp och vårt blodomlopp. Välj därför produkter till din dagliga hudvårdsrutin som är rena och skonsamma.

Huden är en del av vårt immunförsvar
Vår hud är den första skyddsbarriären mot virus och bakterier. Den kan lätt rubbas av ohälsosamma kemikalier, det är därför extra viktigt att förstå vad du applicerar på huden.

Huden andas, ut och in
Vid användning av petroliumbaserade hudvårdsprodukter kan huden kvävas. Petroliumbaserade produkter innehållande silikon och mineralolja är döda oljor som utvinns från fossila bränslen. Välj rika och närande oljor från växtriket istället som gör att din hud kan andas lättare.

Huden svettas
Svettning är kroppens sätt att göra sig av med gifter. Ohälsosamma ingredienser i hudvårdsprodukter kan sätta igen porerna och hämma huden från att svettas.

Huden lever
Vår hud är ett känsligt organ. Med huden känner vi värme, kyla, beröring och smärta. Det är därför viktigt att stimulera huden för att hålla den i trim. Ta en extra minut och passa på att göra det när du utför din dagliga hudvårdsrutin.

Förse din hud med råvaror av högsta kvalité och ge den kärleken som den behöver och förtjänar.